Julrecept! #2 ♥ Slurp, jul!

Hej! 

Nu får ni två nya julrecept!

Tema: Drickor.

Recept 1:

Chokladmilkshake med kanel!

Ingredienser: 

Milkshake
8 dl chokladglass, färdigköpt eller hemmagjord enligt recept
2 dl mjölk
2 dl isbitar

Topping
Chokladsås enligt recept
Vispad grädde

Chokladsås
3 msk Muscovadosirap
1 1/2 dl kakao
2 dl vatten
2 dl Rörsocker
En nypa salt
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma

Chokladglass med kanel
8 stora äggulor
3 1/2 dl Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 1/2 dl mjölk
1 dl kakao
7 dl vispgrädde 40 %
En nypa salt
2 tsk malen kanel

Milkshaken
Blanda glass och mjölk i en mixer och kör tills det är blandat, tillsätt isbitarna i slutet.
Varva milkshake, grädde och chokladsås i ett glas.
Toppa med chokladsås och vispgrädde.

Chokladsåsen
Blanda alla ingredienser och låt koka upp tills sockerkristallerna löst sig. Låt koka 3 – 4 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av värmen.

Chokladglassen
Vispa äggulor och socker i en skål.
Värm mjölk och kakao tills det nästan börjar koka. Ta av från värmen och häll sakta i hälften av den varma mjölken i äggblandningen under konstant omrörning.
Häll den tempererade äggsmeten i den resterande mjölken och tillsätt grädde, kanel och salt. Sjud smeten under konstant omrörning tills den har tjocknat. (5 – 10 minuter).
Låt smeten svalna i kylskåp minst 6 timmar eller helst över natten.
Använd en glassmaskin eller ställ i frysen minst 6 timmar.

 
 
Recept 2:
 
Pepparkakslatte!
 
(För er som gillar kaffe, det gör inte jag men jag vet att många gör det)

1,5 dl Espresso/starkt kaffe

1,5 dl Mjölk

4,0 cl Gingerbread syrup 

Tillbehör:

Mald kanel
eller
Mald kardemumma
eller 
Ej sötad kakaopulver

Hur du gör:

Brygg espresso eller starkt kaffe. Hetta upp och vispa mjölk. Häll kaffe till hälften i en kaffekopp. Fyll upp med het mjölk. Toppa med skum. Garnera med lite kanel, kardemumma eller kakaopulver.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: