Julrecept! #2 ♥ Slurp, jul!
Hej!
Nu får ni två nya julrecept!
Tema: Drickor.

Recept 1:
Chokladmilkshake med kanel!
Ingredienser:
Milkshake
8 dl chokladglass, färdigköpt eller hemmagjord enligt recept
2 dl mjölk
2 dl isbitar
Topping
Chokladsås enligt recept
Vispad grädde
Chokladsås
3 msk Muscovadosirap
1 1/2 dl kakao
2 dl vatten
2 dl Rörsocker
En nypa salt
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
Chokladglass med kanel
8 stora äggulor
3 1/2 dl Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 1/2 dl mjölk
1 dl kakao
7 dl vispgrädde 40 %
En nypa salt
2 tsk malen kanel
Milkshaken
Blanda glass och mjölk i en mixer och kör tills det är blandat, tillsätt isbitarna i slutet.
Varva milkshake, grädde och chokladsås i ett glas.
Toppa med chokladsås och vispgrädde.
Chokladsåsen
Blanda alla ingredienser och låt koka upp tills sockerkristallerna löst sig. Låt koka 3 – 4 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av värmen.
Chokladglassen
Vispa äggulor och socker i en skål.
Värm mjölk och kakao tills det nästan börjar koka. Ta av från värmen och häll sakta i hälften av den varma mjölken i äggblandningen under konstant omrörning.
Häll den tempererade äggsmeten i den resterande mjölken och tillsätt grädde, kanel och salt. Sjud smeten under konstant omrörning tills den har tjocknat. (5 – 10 minuter).
Låt smeten svalna i kylskåp minst 6 timmar eller helst över natten.
Använd en glassmaskin eller ställ i frysen minst 6 timmar.

1,5 dl Espresso/starkt kaffe
1,5 dl Mjölk
4,0 cl Gingerbread syrup
Tillbehör:
Hur du gör:

